top of page

Altın Çekül 2008 Basın Yansıması

Altın Çekül Yapı Ürünü Ödülü Çimsa Çimento’nun

mimarizm.com / 08 Nisan 2008 tarihli yayın.


Doğan Hasol, ödülü Çimsa adına Hüseyin Özkan'a verdi.


Türkiye'nin yapı malzemesi alanındaki ilk ve tek ödülü, Altın Çekül Yapı Ürün Ödülleri, sahiplerini buldu. Yapı malzemesi alanında yeni teknoloji ve ürünleri destekleyerek sektörün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla verilen ödül, bu sene ISIDAÇ 40 - Kalsiyum Aluminatlı Çimento ürünü ile Çimsa Çimento'nun oldu. Ödüller, Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM) yeni hizmet binasının açılış töreninin de yapıldığı 40. Yıl Kutlama Gecesi ( 8 Nisan 2008 ) kapsamında verildi. M.S.G.S.Ü'den Mimar Prof. Dr. Halit Yaşa Ersoy, Parlak Kırmızı'dan Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Tanju Özelgin, İTÜ'den Mimar Prof. Dr.Hasan Şener, İTÜ'den İnşaat Müh. Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir ve TMMOB Mimarlar Odası Yapı Malzemesi Komite Başkanı İbrahim Uysal 'dan oluşan seçici kurul ürünleri üretim, uygulama ve kullanım süreçlerinde akılcılık ve enerji tasarrufu sağlaması, çevreye, sağlığa zararlı yönlerinin olmaması ve üretimde yerli kaynakların kullanılması kriterleri bazında değerlendirdi. Jüri yaptığı açıklamada, ISIDAÇ 40 - Kalsiyum Aluminatlı Çimento'nun yerli teknoloji ile üretilmesi, sektörde yaygın kullanım alanı bulması, özgün üretime dayanması, tek başına kullanım alanı olduğu gibi başka malzemelerin bileşeni olarak kullanıldığında geniş açılımlar sağlaması, refrakter uygulamalarında kullanılabileceği gibi katkı maddeleri üretiminde ve hızlı sertleşmenin gerekli olduğu yerlerde gereksinim duyulması gerekçeleriyle ödüle layık görüldüğünü söyledi.


Altın Çekül Yapı Ürünü Teşvik Ödülü'nü Madav Yalıtım adına Kürşat Sakarya ve Sanifoam Sünger adına Yıldırım Ulkat aldı.


Teşvik Ödülü Mardav Yalıtım ve Sanifoam Sünger'inAltın Çekül Teşvik Ödülü ise, yerli teknolojiyle üretilmesi, hammaddesinin önemli bir bölümünün atıklardan oluşması, yaşam çevresi için önemli bir alan olan akustik konfor konusunda Türkiye'deki bilinçlenmeye katkıda bulunacak hem ürün hem de kullanım açısından bütünsel bir çözüm önermesi, üretim uygulama ve kullanım süreçlerinde yarattığı katma değer ve sağladığı akılcı yaklaşım konusundaki olumlu nitelikleri nedeniyle Bluesafe Prosonic ürünü ile Mardav Yalıtım ve Sanifoam Sünger'in oldu. "ISIDAÇ 40 - Kalsiyum Aluminatlı Çimento" yüzde yüz Türk ürünü

Ödülü, Doğan Hasol'un elinden alan Çimsa Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Özkan, Mimarizm'e yaptığı açıklamada hem YEM'in yeni yerinde bulunmaktan, hem de Çimsa adına Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü'nü almaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyledi. Özkan, Çimsa çalışanının başarısının bir göstergesi olan ürünün, yüzde yüz Türk malı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; "Daha önce bu ürün Türkiye'de üretilmiyor, ithal ediliyordu. Fakat gelişen inşaat sektörü, daha yüksek kaliteli daha güzel ürünlere olan talebi arttırdı. Biz de bu ihtiyacı bu ürünümüzle karşıladık. İşin en güzel yanlarından biri ise bu ürünün yüzde 80'inin 16 ülkeye ihraç ediliyor olması."


Mardav ve Sanifoam'dan bir ilk

Altın Çekül Yapı Ürün Teşvik Ödülü'ne layık görülen Mardav Ürün Yöneticisi Kürşad Sakarya ise, YEM'in, sektörün gelişimi, yeni teknolojilerin uygulanması ve adapte edilmesi açısından önemli bir noktada durduğunu dile getirdi.


Mimarizm'e konuşan Sakarya ödülün, ilerledikleri yolun doğruluğunu gösterdiğini belirterek, "Ürünümüz Türkiye'de henüz çok yeni bir sektör olan ses yalıtımı ve akustik düzenleme alanında bir ürün. Ülkemizde ses yalıtımıyla ilgili malzemelerin ses performans testleri yapılabiliyor, ama sistem olarak bu işin sunumu çok bilinçli bir şekilde yapılmıyor. Bunu ilk olarak biz yapmak istedik. Bu konuda da Sanifoam ile çok güzel bir işbirliği kurduk ve ortak bir marka yarattık" dedi.

Comments


bottom of page